Authors Postimet nga NJEKOMB

NJEKOMB

2328 POSTIME 0 COMMENTS

SHKRIM BOTUAR NË FRANCË NË VITIN 1653 : GJERGJ KASTRIOTI SIPAS...

Aurenc Bebja, Francë – 26 maj 2016 Prifti, At Nicolas Caussin, ka lindur në vitin 1583 në qytetin francez të Troyes. Ndërroi jetë në 1651....

Dardanët e Ilirisë janë të një etniciteti me trojanët, është ai...

Shkruan: Shqipe HOXHA Dardanët e Ilirisë janë të një etniciteti me trojanët, është ai që jepet tek libri romak “Historia e Perandorëve”. Autori romak tregon...

Smajl Huka- Në Sanxhak, kurrë nuk ka pasur boshnjak, ata ishin...

Shkruan: Fahri Xharra Ishte viti 2016 kur filloi një ringjallje e shqiptarëve për rrënjet e veta. Pasoi nje furtunë e fshehtë dhe aktorët i ndērruan fjalët,...

Popullsia e komunitetit shqiptar në Itali në vitin 1901

Aurenc Bebja*, Francë – 07 tetor 2016 Shkrimi në gjuhën frënge i gjeografit Charles Rabot « Numërimi i popullsisë që flet shqip, frengjisht, greqisht, sllovenisht...

FJALIMI I FUNDIT MADHËSHTOR I GJERGJ KASTRITOTIT

Aurenc Bebja, Francë  Fjalimi i më poshtëm është marrë nga libri i autorit Stephan Zannowich, me titullin « Le Grand Castriotto d’Albanie, Histoire ». Teksti prej...

KËNGA HEROIKE ARBËRESHE KUSHTUAR VDEKJES SË GJERGJ KASTRIOTIT

Aurenc Bebja, * Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania / Francë, 5 Shtator 2016 Kënga e më poshtme, kushtuar Gjergj Kastriotit, është marrë në...

Foto të Fred Buasonasë në Çamëri, Shqipëri dhe Kosovë në vitin...

Ka qenë edhe një periudhë tjetër kur shqiptarët ishin të shumtë në tokat greke. Ky koleksion me foto kaq të rralla, vjen nga fotografi zviceran...

Cilët janë shkijet ?

Shkruan: Fahri XHARRA Kush janë shkijet ? A janë të njejtë  si serbët? -A kanë ndryshim? -Ku është ndryshimi shka –serb? -Si u krijuan shkijet ? – A  janë...

Spartanet – ata që mjeshtrim perveç mendjës e forcës kishin edhe...

S’ka tërheqje, s’ka dorëzim! Ky është ligji Spartan. Dhe sipas ligjit Spartan, ne do të qëndrojmë dhe luftojmë… dhe vdesim. Një epokë e re ka...

Kështu i shkruan nga Gjermania Nënës Ajshe në Dubovik Jusuf Gërvalla...

Nanë e dashtun! Rruga e jetës na pruni deri këtu. Zor sa të duesh. Po kollaj, s'ka qysh bahet ma kollaj. Ti vetë sa e...