GJUHA SHQIPE FORMON DEGËN E SAJ TË VEÇUAR TË GJUHËVE INDOEVROPIANE

GJUHA SHQIPE FORMON DEGËN E SAJ TË VEÇUAR TË GJUHËVE INDOEVROPIANE

377
0
SHPËRNDAJE

Gjuha shqipe flitet nga më shumë se 8 milionë njerëz, kryesisht në Shqipëri, Kosovë dhe ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, por gjithashtu nga një numër i vogël shqiptarësh etnikë në pjesë të tjera të Ballkanit, përgjatë brigjeve të Italisë dhe në Sicili, ashtu si dhe në grupe të tjera emigrantësh.

Gjuha formon degën e saj të veçuar të gjuhëve indoevropiane.

Gjuha shqipe nuk ka lidhje të afërta me ndonjë gjuhë ekzistuese mes gjuhëve moderne.
_________

Titulli: A Grammar of Modern Indo-European
Authori: Carlos Quiles, Kárlos Kūriákī, Fernando López-Menchero
Botues: Indo-European Association, 2012guha-shqipe