Princesha iliro-Dardane AUDATA

Princesha iliro-Dardane AUDATA

753
0
SHPËRNDAJE

Për t’u përqendruar në luftën e brendshme të nevojshme për të siguruar rrugën e tij, Filipi riafirmoi Dardanët që i kishin imponuar Maqedonisë nga forca e armëve dhe e vulosi aleancën me Bardhylin me anë të martesës së tij , me Audatën.

Shkruan: Shqipe HOXHA

AUDATA (359 – 336 p.e.s) ishte një princeshë ilire dhe më vonë një mbretëreshë maqedonase kur u martua me Filipin II të Maqedonisë më 359 p,e.s. Ajo ishte vajza ose mbesa e Bardylit Mbretit ilir të shtetit dardan.

Për t’u përqendruar në luftën e brendshme të nevojshme për të siguruar rrugën e tij, Filipi riafirmoi traktatin që Dardanët i kishin imponuar Maqedonisë nga forca e armëve dhe e vulosi aleancën me Bardhylin me anë të martesës së tij , me Audatën.