Në Parkun Kombëtar të Butrintit zbulohet një fragment i dyshemesë së Bazilikës...

Në Parkun Kombëtar të Butrintit zbulohet një fragment i dyshemesë së Bazilikës së Madhe (VIDEO)

323
0
SHPËRNDAJE

Mozaiku do të jetë i hapur për të gjithë vizitorët, përgjatë gjithë sezonit veror./

Në Parkun Kombëtar të Butrintit, specialistët nga Instituti i Monumenteve të Kulturës bënë të mundur zbulimin e një fragmenti të dyshemesë së Bazilikës së Madhe, shkruan KultPlus.

Specialistë nga Instituti i Monumenteve të Kulturës, në Shqipëri zbuluan një bazilikë trenefëshe me transept (nef tërthor), e cila mendohet të jetë ndërtuar në gjysmën e parë të shek. VI.

Procesi i hapjes së mozaikut u ndoq edhe nga vizitorët e parë, një grup fëmijësh, të cilët asistuan specialistët përgjatë procesit të punës.

Përfshirja e fëmijëve në projektet e tilla po bëhet përmes programeve si: “Edukimi Përmes Kulturës” dhe “Arkeologu i vogël”.

Përfshirja aktive e fëmijëve në këtë program ndikon drejtpërdrejtë në njohuritë e tyre rreth trashëgimisë dhe si rrjedhojë në forcimin e ndërgjegjësimit dhe përkujdesjes ndaj saj.