Sulltani kishte menduar se në shpatën e Skënderbeut fshihej diçka, kështu i...

Sulltani kishte menduar se në shpatën e Skënderbeut fshihej diçka, kështu i është përgjigjur Skënderbeu

575
0
SHPËRNDAJE

Gjon KEKA

Në mesin e Shpatave të Mbretërve dhe Princave është edhe Shpata e Mbretit të Arbërisë Gjergj Kastriotit. Shih poshtë figura nr.6 është Shpata e Gjergjit të Madh.

Thuhet se Sulltani kishte menduar se në shpatën e Gjergj Kastriotit fshihet diçka dhe i kërkon atij që ta dërgoj për ta provuar, pasi e provon dhe e sheh se ajo ishte një shpatë e zakonshme i thote Gjergjit se nuk ma ke dërguar shpatën me të cilën po lufton. Gjergji i përgjigjet dhe i thotë se i ka dërguar shpatën me të cilën ka luftuar në beteja, por krahun e tij jo.(Burimi:W.Ö.K. M,1866)./