Pamje reale filmike të luftëtarëve shqiptar nga Toskëria në vitin 1917 (video)

Pamje reale filmike të luftëtarëve shqiptar nga Toskëria në vitin 1917 (video)

1741
0
SHPËRNDAJE

Pamje reale filmike të luftëtarëve shqiptar nga Toskëria, gjatë luftimëve në Luftën e Parë Botërore, ku shihen luftëtarë shqiptarë të veshur me fustanella.

Gjatë Luftës së Parë Botërore Shqipëri e Jugut, ishte poshtuar së pari nga grekët por më ardhjën italianëve dhe francezëve grekët u detyruan të  tërhiqën nga jugu i Shqipërisë, duke lën mbrapa vrasje dhe shkatërrime të medha.