LE JOURNAL (1939) / KUR BASHKIMI I GRAVE TË FRANCËS NË VERSAJË...

LE JOURNAL (1939) / KUR BASHKIMI I GRAVE TË FRANCËS NË VERSAJË ZGJODHI MBRETËRESHËN GERALDINË SI DREJTUESE TË NJË EVENIMENTI BAMIRËSIE

139
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 22 Dhjetor 2018

 

“Le Journal” ka botuar, të premten e 8 dhjetorit 1939, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me drejtimin e një vepre bamirësie në Versajë nga Mbretëresha Geraldinë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Mbretëresha Geraldinë drejton një ankand bamirësie

 

Bashkimi i Grave të Francës, komiteti i të cilit në Versajë drejtohet nga znj. Colomb, themeloi në fillim të luftimeve një spital ndihmës ku trajtohen të sëmurët dhe të plagosurit.

 

Për të mirën e kësaj pune, u organizua një shitje bamirësie në një nga sallat në afërsi të spitalit. Mbretëresha Geraldinë e Shqipërisë, e cila gjendej në Versajë, me ftesë të komitetit, erdhi për të kryesuar këtë ngjarje.1545461396

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)