LE MATIN (1940) / MBRETI ZOG KA KËRKUAR VIZA PËR ATË DHE...

LE MATIN (1940) / MBRETI ZOG KA KËRKUAR VIZA PËR ATË DHE FAMILJEN E TIJ ME QËLLIM LARGIMIN NGA ANGLIA PËR NË SHTETET E BASHKUARA

166
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 28 Dhjetor 2018

 

“Le Matin” ka botuar, të mërkurën e 17 korrikut 1940, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me vendimin e Mbretit Zog për tu larguar nga Anglia në drejtim të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

 

Nga Londra, ish-Mbreti i Shqipërisë do të largohet në Amerikë

 

Uashington, 16 korrik. – Ish-Mbreti Zog i Shqipërisë, i cili jeton në Londër, ka kërkuar viza për atë dhe familjen e tij për të shkuar në Shtetet e Bashkuara. Largohen nga Anglia gjithnjë e më shumë përpara se të jetë tepër vonë.

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)