Prishtinë 1944: Popull Shqiptar i Kosovës!

Prishtinë 1944: Popull Shqiptar i Kosovës!

642
0
SHPËRNDAJE

Ky është një plakat i organizatës shqiptare nacionaliste “Rinia Nacionaliste Për Mbrotjen e Kosovës” e cila ju bënte thirrje çdo shqiptari të Kosovës për ta mbrojtur Shqipërinë Etnike.

Rinia shqiptare e Kosovës e cilla po lufton me vendimtari dhe me ndergiegje të pastër kundra ushtrive bullgare dhe kundra shovinistave serbo-malazezë, të mveshun nën maskën e ideologiisë komuniste të cilat po kërkojnë me na robenue dhe skllavnue ka vendos me shkue deri në fund në çlirimin e plotë të popullit shqiptar të Kosovës.

Kjo Rini e cila ka qenë e shtypun dhe e martirizueme giatë shumë viteve nga reaksionarët dhe nga feudalët, ka shikue giithmon me dyshim dhe, duke hundreshtue haptaz apo me armë politikën e klikave që janë pasunue dhe kanë robnue popullin, asht deklarue kundër e politikave partizane dhe nga çastet e vendimtare kanë marrë barren e randë të përgjësisë ndersa të tjerëtt kanë ikur apo kanë ba honrpromise në kundërshtim me interesat më të larta të popullit. /fmimages.net/