PORTRETI I RRALLË I GJERGJ KASTRIOTIT DHE PORTRETET E DONIKES, HAMZAIT, TANUSH...

PORTRETI I RRALLË I GJERGJ KASTRIOTIT DHE PORTRETET E DONIKES, HAMZAIT, TANUSH TOPIAS DHE MOISI GOLEMIT (DIBRANIT) NË LIBRIN E 1596

966
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë

Në faqet n° 71 – 92 të librit me titull “Vitae et icones sultanorum Turcicorum, principum Persarum aliorumq[ue] illustrium heroum heroinarumq[ue] ab Osmane usq[ue] ad Mahometem II : ad vivum ex antiquis mettallis effictae, primum ex Co[n]sta[n]tinopoli D. Imp. Ferdina[n]do oblatae nunc descriptae & tetras[t]ichis succinctis illustratae”, botuar në vitin 1596, gjejmë një portret të rrallë të Gjergj Kastriotit, si dhe portretet e Donikës, Hamzait, Tanush Topias dhe Moisi Golemit (Dibranit), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :Burimi : https://archive.org/ Burimi : https://archive.org/ Burimi : https://archive.org/ Burimi : https://archive.org/Burimi : https://archive.org/

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)