DOSJA SERBE X (II): Në Kosovë janë katër baza sekrete ALLIENE !!!

DOSJA SERBE X (II): Në Kosovë janë katër baza sekrete ALLIENE !!!

702
0
SHPËRNDAJE

Përgaditi: Sami PIREVA

Në çështjet e mëparshme të “The Twilight Zone” Ne botoi një histori të veçantë Ranko Stojanovic, një oficer në pension të ish-Kos, i cili paraqiti dëshmi të dokumentuara e autoriteteve të bashkëpunimit të ish-Jugosllavisë, të kryesuar nga shokut Tito dhe qytetërimi të huaj, e cila është pas mijëra viteve të kërkimit zbuluar sonë. Siç kemi premtuar, në këtë vazhdim ju do të jetë në gjendje për të lexuar atë që ka dalë nga këto pazakontë “marrëdhëniet e biznesit”.

Kërkesa më e rëndësishme që duhej të përmbushej ishte se prania e të huajve mbeti e fshehur nga publiku. Qytetërimi i huaj konsideroi se njerëzimi nuk është ende gati të pranojë ekzistencën e qytetërimeve të tjera. E dyta, jo më pak e rëndësishme kërkesë ishte për t’u mundësuar atyre të qetë ndërtimin e bazave te nendheshme në territorin e tërë ish-Jugosllavisë. Kishte ende kushte që autoritetet e RSFJ-së duhej të përmbushnin, por pak më vonë. Ja se çfarë tha që ne Ranko në lidhje me bazat e nendheshme se të huajt ndërtuar në ish-republikat jugosllave:

Përfundimisht kuptoj pse NATO kërkon që Kosova: Na Zbulon Ranko Stojanovic

“Jo shumë kohë pasi u përfundua marrëveshja mes dy qytetërimeve, të huajt filluan të ndërtonin bazat e tyre nëntokësore. Ato u ndërtuan shpejt dhe me efikasitet, në të gjithë territorin e ish RSFJ-së. Inteligjenca mbi ecurinë e ndërtimit të bazave erdhi pothuajse çdo ditë. Shumë shpejt, në më pak se 3 muaj, nuk ka pasur asnjë republikë jugosllave, në të cilën nuk ka as edhe një baza aliene nëntokësore. Numri më i madh i bazave u ndërtua në Serbi – gjithsej shtatë. Në territorin e Serbisë janë ndërtuar tri bazat dhe për këmbët e Avala, afër Uzhicës dhe pranë Smederevska Palanka. Katër bazat u ndërtuan në Kosovë – afër Prishtinës, Ferizajt, Pejës dhe Podujevës. Është interesante se vetëm në Vojvodinë nuk kishte baza jashtëtokësore. Arsyeja për këtë nuk ka qenë në gjendje të kuptoj se, edhe pse unë dyshoj se ka të bëjë me gënjeshtër e tokës, që është, se ato fusha Vojvodinës nuk ishte i përshtatshëm për fluturim pa u vënë re dhe ulje. Vendndodhjet e sakta të bazave, megjithëse jam i mirënjohur, nuk do të zbulohen për arsye të kuptueshme. Kishte dy baza në Slloveni. Një afër Triglavit dhe një jo shumë larg nga aty afër liqenit të Bledit. Në Kroaci, tri bazat dhe një në pjesën qendrore të Istrias, tjetri afër Kninit, dhe e treta në ishujt Kornatit. Në Bosnjë dhe Hercegovinë, ka dy baza, një në Velika Kladusa dhe të tjera në mal Majevicë. Në Mal të Zi dhe Maqedonisë, të huajt kanë ndërtuar vetëm një bazë nëntokësore – në shpatet e Prokletije dhe në Galicica malore në Ohër. Unë u habita nga fakti se baza më e madhe ishte në Serbi, veçanërisht në Kosovë, prandaj e shqyrtoja me kujdes. Nga miqtë tuaj nga puna e kuptova se një nga arsyet ishte se shoku Tito këmbënguli se alienet aktivitetet e tyre të përqendrohen në territorin e Serbisë. Për çfarë arsye ai e donte, deri më sot, për mua ishte një i panjohur. Në çdo rast, dhe pas kësaj, kur të gjitha bazat që alienet duan të bëjnë bashkëpunimin gatshme, me autoritetet jugosllave vazhdoi, “zbulon Ranko information tronditëse.

“Fluturimi zgjati tepër të shkurtër dhe nuk kisha ndjenjën e lëvizjes fare. Më çuan nga aeroplani dhe e kalova bazën. Çdo gjë ishte e mbuluar me dritë kaltërosh. Baza ishte e madhe. Sikur të mos kishte fund këtyre instalimeve nëntokësore. Kudo që ishin anijet e tyre. Unë arrita të numëroj rreth gjashtëdhjetë, edhe pse besoj se ka shumë më tepër. Ata komunikuan me mua nëpërmjet transmetimit të mendimeve. Nuk e dëgjova zërin e tyre, por e dija vetëm se çfarë donin të thosha “, – pohon Ranko Stojanoviq

KOMUNIKIMI NE JEMI TE TRANSFORMUAR ME TE!

Nga Rankovog ekspozimit të mëtejshëm, kemi gjetur se baza e të huajt e përdorur për të kryer një shumëllojshmëri të eksperimenteve, si dhe për të riparuar avionët e tyre. Por bazat shërbyen kryesisht si vende të fshehta dhe vendbanim të përhershëm. Vanzegët shpejt krijuan koloninë e tyre në Tokë. Ka disa teori që të gjitha bazat në botë ishin të lidhura me tunelet. Kjo ishte e mundur sepse ata ishin në një thellësi prej dhjetë kilometrash nën sipërfaqen e tokës. Provat për këtë teori bën, pasi Ranko ende nuk ka arritur të gjejë një dëshmitar të gjallë i cili vizitoi bazën e huaj dhe me sytë e mi se si duket dhe çfarë në të vërtetë po ndodhte. “Ishin vetëm dy njerëz në ish Jugosllavi të cilët ishin në baza jashtëtokësore. Ata ishin bashkëpunëtorët dhe këshilltarët më të afërt të Titov, njerëz hije, emrat e të cilëve nuk ishin të njohur për publikun e gjerë. Kam një raport që daton në vitin 1973, i cili u paraqit nga një prej këtyre dyve. Raporti përshkruan një vizitë në një bazë të huaj, “thotë Ranko, dhe na jep një dokument. Në të vërtetë, dokumenti që i është dorëzuar direkt me Titon për inspektim, sipas këshilltarit përkatës Tito vizitoi bazën. Kalojmë pjesët më interesante të këtij raporti: “Kam pritur për vizitorët (‘vizitorët’ ishte një emër i koduar për të huajt) në një vend të pranuar. Papritmas, krejtësisht i heshtur, mbi to shfaqeshin anijen e tyre. Ajo zbriti në tokë dhe dy vizitorë dolën prej saj. Ata më çuan në një avion dhe pas dy minutash fluturimi ne nxituam në bazën. Nuk e dija se ku ishim në bazën, as në asnjë pjesë të vendit. Fluturimi zgjati tepër të shkurtër dhe nuk kisha ndjenjën se po lëviznim. Më çuan nga aeroplani dhe e kalova bazën. Çdo gjë ishte e mbuluar me dritë kaltërosh. Baza ishte e madhe. Sikur të mos kishte fund këtyre instalimeve nëntokësore. Kudo që ishin anijet e tyre. Unë arrita të numëroj rreth gjashtëdhjetë, edhe pse besoj se ka shumë më tepër. Ata komunikuan me mua nëpërmjet transmetimit të mendimeve. Unë nuk e dëgjova zërin e tyre, por e dija vetëm se çfarë donin të thosha. Unë nuk kisha për të folur, por iu përgjigja pyetjeve në mendjen time dhe ata kuptuan gjithçka. Ata pyetën nëse ishim të kënaqur me atë që bënë për ne dhe nëse kishim ndonjë kundërshtim ndaj sjelljes së tyre. Unë thashë se gjithçka është në mënyrë të përsosur dhe ne shpresojmë të vazhdojmë bashkëpunimin tonë. I thashë gjithçka që më the. Ata më kapën nëpër bazën, më treguan laboratore, dhoma për të qëndruar dhe disa gjëra të tjera që nuk munda të kuptoja se çfarë po bënin. Kjo është e gjitha në një nivel shumë më të lartë teknologjik se sa që nuk mendoj se ne duhet të dimë ndonjë gjë nga përdorimi i saj nëse kjo teknologji vjen në duart tona. Mendoj se është mirë të vazhdojmë bashkëpunimin tonë në formën e dakorduar “, thotë ndër të tjera, në një raport që oficeri në fjalë iu drejtua direkt Tito-s. “Ishte e qartë se Tito donte të mësonte më shumë për teknologjinë e zotëruar nga të huajt dhe për mundësinë e përdorimit të saj,” vazhdon Ranko. “Edhe pse unë kam qenë duke u përpjekur për vite me radhë për të kontaktuar një nga dy njerëzit që vizituan bazat e alieneve, ajo nuk funksionoi për mua. Ndërkohë, të dy kanë vdekur në mënyrë që dëshmitarët e gjallë, të paktën sipas njohurisë sime, nuk ekzistojnë më. Ndonëse i di vendndodhjet e sakta ku bazat janë të vendosura dhe megjithëse i kam vizituar të gjithë, nuk mund të hyja në një. Ato u ndërtuan në mënyrë që hyrja në bazë mbulon një sasi të madhe të tokës ose gurëve, në varësi të llojit të terrenit. Kur hapet hyrja e bazës, qindra tonelata të tokës lëvizen. Vetëm të huajt mund të aktivizojnë mekanizmin e hapjes. Çfarëdo që të ishte, njerëzit tanë nuk u përpoqën të hyjnë fshehurazi në bazat, të cilat ndoshta nuk do të kishin sukses dhe të huajt do të kishin hequr dorë nga shërbimet e tyre për shërbimet e tyre. Tito, natyrisht, po kërkonte teknologji, por të huajt e kishin rezistuar. Qëndrimi i tyre ishte që të përfshiheshin në zhvillimin e shoqërisë njerëzore dhe nuk donin ta bënin atë. Ata rreptësisht u kujdesën jo vetëm për praninë e tyre, por gjithashtu se nuk kishte asnjë shenjë të ekzistencës së tyre. Ata janë rritur veçmas në një mënyrë tjetër, dhe kjo është me të vërtetë shërbime me vlerë, “thotë Ranko.

NDIHMIMI I ALLIENIT NË BAZË BUJQËSORE

Pra, çfarë shërbimesh të huaja bënin ish-RSFJ-ja? Kryesisht inxhinieri. Gjegjësisht, me ndihmën e tyre, një bazë e madhe ajrore u ndërtua në zemër të malit Zeljava afër Bihacit. Baza e të dhënave është ndërtuar në më pak se dy muaj. Për një kohë kaq të shkurtër, me ndihmën e të huajve, inxhinierë ushtarakë ishin në gjendje për të gërmuar tërë malin dhe për pajisjen e aeroportit hangar për avionët e forcave ajrore. Një tjetër e objekteve kapitale të ish APJ-së – ruajtjen nëntokësore të karburantit dhe municionit, si dhe një hangar për tanke, të ndërtuar me ndihmën e tyre në Istria, në jug të Pulës. Është interesante se rreth 90 për qind e naftës dhe gazit natyror në Vojvodinë zbuluar vetëm me ndihmën e jashtëtokësorëve dhe teknologjinë e tyre të përparuar e cila ka ruajtur të madhe hulumtimet në terren vit dhe burime të rëndësishme që janë të nevojshme për ta bërë këtë. Alienet ndihmuan në zbulimin e mineraleve, në alumini të veçantë dhe plumb, dhe madje edhe se një pjesë e autostradës “vllaznim-bashkimit” është ndërtuar me ndihmën e tyre. “Kjo është e gjitha që ata bënë në kthim, dhe për atë që kam shkruar dëshmi. Unë besoj se ka ende shumë për të ndihmuar me anët e tyre dhe se bashkëpunimi me qeverinë tonë dhe ishte i frytshëm, por dëshmi fizike është zhdukur. Dhe madje ajo që përmenda është jashtëzakonisht e rëndësishme. Vlera e këtyre shërbimeve, sipas vlerësimeve të mia, është mbi 25 miliardë dollarë! Por të huajt nga autoritetet tona nuk u kërkuan atyre vetëm t’i ndërtonin bazat dhe ta mbanin fshehtësinë e tyre. Posedimi i dokumentet që dëshmojnë se ata ishin dhënë për të huajt mund të rrëmbimit të dy njerëz – një burrë dhe një grua – në mënyrë që të kryejnë këto eksperimente mjekësore. A është e rasteve të tilla më, jo me siguri, sepse unë vetë vetëm dëshmi për këtë, por unë besoj se kjo ishte një praktikë e rregullt. Natyralizuesit në këtë zonë pushojnë pikërisht gjashtë muaj pas vdekjes së Titos, që nga dokumenti i fundit në të cilin përmenden. Pas kësaj thuhet se të gjitha kontaktet me të huajt kanë pushuar. Duket sikur ata kapën dhe u larguan dhe lanë të gjitha bazat që ndërtuan gjatë viteve në këtë zonë.

Pse NATO dëshironte Kosovën!

Pse ndodhi, unë nuk jam mjaft i sigurt, por unë mendoj se kjo është për shkak se ata janë shumë të ngushtë me Titon, dhe se pas vdekjes së tij gjetën askënd në të cilin të kemi besim të mjaftueshëm. Sidoqoftë, të huajt nuk përdorin më bazat e tyre në këtë zonë. Dokumentacioni i plotë lidhur me aktivitetet e të huajve u shkatërrua pak pas vdekjes së Titos. Ka vetëm kopje të tjera që kam ardhur për të punuar në arkivat dhe dokumentet që më kanë dërguar nga miqtë e mi, të cilët gjithashtu dëshironin që publiku të zbulojë këto fakte një ditë. Unë vazhdoj hulumtimin tim dhe shpresoj që një ditë do të jem në gjendje të zbuloj se si të futem në bazat nëntokësore. Atëherë e gjithë bota do të dijë për të. Kështu që unë do të jetë në gjendje të japë prova bindëse se jashtëtokësorët jo vetëm ekzistojnë, por edhe për të bashkëpunuar në mënyrë aktive me qeveritë e vendeve nga e gjithë bota “, përfundon dëshminë e tij, vërtetuar nga të dhënat zyrtare të ish-Jugosllavisë, Ranko Stojanoviq, Ballkanit Fox Mulder.

Duke menduar për gjithçka që kemi dëgjuar nga Ranka, papritmas ne gjejmë një nga shpjegimet e mundshme të pse NATO është aq këmbëngulës që trupat të vendosen në Kosovë – katër baza nëntokësore Alliene, të cilat janë aty, janë një arsye e mirë për ardhjen e trupave të NATO-s nën pretekstin se ata duan të krijojnë paqe.

Perktheu
Sami PIREVA

nga.

Na Kosovu se nalaze čak 4 tajne baze vanzemaljaca!!!