Publikohet portreti i rrallë i Gjergj Kastriotit dhe Donikës në librin e...

Publikohet portreti i rrallë i Gjergj Kastriotit dhe Donikës në librin e vitit 1596

149
0
SHPËRNDAJE

Së fundi është publikuar një portret i rrallë i Gjergj Kastriotit dhe bashkëshortes së tij, Donikës, transmeton Gazeta Metro.

Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat-Albania”, i ka sjellë ato për herë të parë për publikun shqiptar.

“Në faqet n° 71 – 92 të librit me titull “Vitae et icones sultanorum Turcicorum, principum Persarum aliorumq[ue] illustrium heroum heroinarumq[ue] ab Osmane usq[ue] ad Mahometem II : ad vivum ex antiquis mettallis effictae, primum ex Co[n]sta[n]tinopoli D. Imp. Ferdina[n]do oblatae nunc descriptae & tetras[t]ichis succinctis illustratae”, botuar në vitin 1596, gjejmë një portret të rrallë të Gjergj Kastriotit, si dhe portretet e Donikës, Hamzait, Tanush Topias dhe Moisi Golemit (Dibranit), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar”, shkruan krahas portreteve.

Për më shumë, shikoni fotografitë më poshtë: