KUR HISTORIANI GERMAIN LEFÈVRE-PONTALIS SILLTE PORTRETET E RRALLA TË SKËNDERBEUT DHE DONIKËS...

KUR HISTORIANI GERMAIN LEFÈVRE-PONTALIS SILLTE PORTRETET E RRALLA TË SKËNDERBEUT DHE DONIKËS NË REVISTËN FRANCEZE (1913)

199
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 3 Mars 2019

“Revue hebdomadaire” ka botuar, më 2 gusht 1913, dy portrete të rralla, të Skënderbeut dhe Donikës, të mundësuara asokohe nga historiani francez, Germain Lefèvre-Pontalis (1860 – 1930), të cilat, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, i ka sjellë për publikun shqiptar :

NJË HERO SHQIPTAR
SKËNDERBEU, PRINC I EPIRITBurimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France
DONIKA TOPIA, GRUAJA E SKËNDERBEUT, PRINCIT TË EPIRITBurimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)