Ekzekutimet e Mbretit Zog në Shqipëri (Foto)

Ekzekutimet e Mbretit Zog në Shqipëri (Foto)

1371
0
SHPËRNDAJE

Ekzekutimet në publik kanë qenë dhe janë praktika të njohura të diktatorëve. Ahmet Zogu ishte po aq diktator sa Enver Hoxha, që të dytë kishin mbajtur pushtetin e tyre me zjarr dhe hekur, ata eliminuan kundërshtarët e tyre politikë duke i vrarë, burgosur dhe dëbuar në mërgim. Ende nuk ka një statistikë zyrtare për numrin e vrasjeve të kryera gjatë sundimit të Mbretit Zog.

Vrasjet politike me të njohura gjatë sundimit të Mbretit Zog ishin vrasja e Bajram Currit, vrasja e Luigj Gurakuqit, vrasja e Avni Rustemit, duke kulmuar me vrasjen e Hasan Prishtinës. Të gjitha këto vrasje janë kryer vetëm për të mbajtur pushtetin.

Foto 1: Në foto shihet një shqiptar nga veriu i pushkatuar, dëshira e tij e fundit ishte që të pushkatohej me armë në krah

Image

Foto 2: Dy persona të dënuar me varje në Shkodër

auto_3331423596366