Menerva !

Menerva !

256
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

Eshtë perëndesha etruske e urtisë e dijes, artit, qytetërimit, shëndetit, luftës. . Shumë studiues e shohin “mn”, “men”, “man”, manas” si pjesë të fjalëve të vjetra Sanskritisht e Etruskisht të lidhura me mendjen, kujtesën, zgjuarsinë, dijen etj “ment”, “men” dhe “vra” “evra” me kuptimin vrarë, përdor, vras mendjen, mendjevrarë,

Parthenon illustration, published in 1688, depicting the structure in its entirety, by Vincenzo Coronelli