Kopja unike e librit të shenjtë islam që shpejt do të njihet...

Kopja unike e librit të shenjtë islam që shpejt do të njihet si “Kurani i Kosovës” (Video)

1011
0
SHPËRNDAJE

Është shumë i vjetër, e po aq edhe i veçantë.

Një Kuran, që gjendet në Bibliotekën Fakultetit të Studimeve Islame (FSI), meqë është i shkruar me ngjyrë ari, shpejt do ta marr edhe një epitet.

Ai është i botuar në vitin 1505 dhe në të ardhmen pritet që të emërohet “Kurani i Kosovës”.

Përveç tij, në FSI këtu ka edhe libra tjerë të moçëm, e në bibliotekë janë ekspozuar edhe dorëshkrime të thënieve profetike. /Klan Kosova/