Lamtumirë gati 3.000 vite histori dhe arkeologji / Zhduket Qyteti antik i...

Lamtumirë gati 3.000 vite histori dhe arkeologji / Zhduket Qyteti antik i Durrësit, pranë Torrës(Kullës) Veneciane

527
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Paulin ZEFI

Qyteti antik i Durrësit, pranë Torrës(Kullës) Veneciane, ndërkohë që po derdhet shtresa e fundit e betonit mbi strukturat murale antike dhe ato mesjetare mbi të cilat po ngrihet një përbindësh grotesk me emrin “Veliera”!!!…

A e meritojmë ne të quhemi pasardhës të Ilirëve?!…

*Shtet kot!….
*Ministri anti-Kulture!…
*Akademi “fosile” e Shkencave!…
*Shoqëri Civile pothuajse inekzistente!…
*Elitë politike fëlliqësirë!…
*Elitë intelektuale totalisht e padenjë!…

Asnjë pushtues përgjatë historisë, nuk e ka trajtuar Atdheun tonë në një mënyrë kaq barbare siç po e trajtojmë ne sot, pasardhësit e padenjë të Ilirëve!….screenshot_595