Cassandra, princesha e lashtë e Trojës

Cassandra, princesha e lashtë e Trojës

1284
0
SHPËRNDAJE

Cassandra ishte bija e Mbretit Priam dhe e mbretëreshës Hecuba të Trojës !

Cassandra, princesha e lashtë e Trojës, priftëreshë dhe profete.

Cassandra u bë një figurë e traditës epike dhe e tragjedisë.

Cassandra parashikoi se rrëmbimi i Helenës nga Parisi do të sillte Luftën e Trojës dhe do të shkaktojë shkatërrimin e Trojës. Ajo e ka paralajmëruar Parisin të mos shkojë në Spartë, profecia e sajë bëri jehonë, por paralajmërimet e sajë përfunduan duke u injoruar.-“Cassandra – Greek Mythology.

Cassandra parashikoi se kushëriri i saj Enea do të shpëtoj gjatë rënies së Trojës dhe do gjej një komb të ri në Romë.

“The Internet Classics Archive | The Aeneid by Virgil”.

Megjithatë, ajo nuk ishte në gjendje të bëjë asgjë që të parandaloj këto tragjedi që askush nuk e besonte atë.

“The Trojan women of Euripides””.

Cassandra kishte shërbyer si një priftëreshë e Apollonit ka marrë një zotim të shenjtë të dëlirësisë dhe ka mbet e virgjër për gjithë jetën e saj.

“The Trojan women of Euripides”

Ajax in Troy drags Cassandra from Palladium before eyes of Priam, Roman mural from the Casa del Menandro, Pompeii

Cassandra by Evelyn De Morgan (1898, London); Cassandra in front of the burning city of Troy at the peak of her insanity.

Ajax and Cassandra by Johann Heinrich Wilhelm Tischbein, 1806.

Cassandra warns Priam