Zeus rrufehedhësi lindi stërgjyshin e Rodit tonë Dardanin -Ai pra themeloi gjithë...

Zeus rrufehedhësi lindi stërgjyshin e Rodit tonë Dardanin -Ai pra themeloi gjithë Dardaninë.

413
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

Zeus rrufehedhësi lindi stërgjyshin e Rodit tonë Dardanin -Ai pra themeloi gjithë Dardaninë.

liiada -Homeri -Kënga e XX.

Duhet theksuar se themeluesi mitik i Trojës, Dardani, përmes arratiakut mitik prej Ilionit në flakë dhe themeluesit të Romës, Eneut i bie të jetë katragjyshi i të gjithë romakëve të vjetër.

Ivan Rjatiçij-perkthyes letrar studiues Kiev Ukrainë.60590387_891344334535788_6265634897134616576_n60809432_891344404535781_1919037829334171648_o