Bota qesh tallet me ne ‘hapur’, ajo shprehet paturpësisht dhe manipulon qartas,...

Bota qesh tallet me ne ‘hapur’, ajo shprehet paturpësisht dhe manipulon qartas, me fjalët e gjuhës sonë së lashtë shqipe!

279
0
SHPËRNDAJE

60730202_443790299688222_6936134392175656960_nShkruan: Aleksander HASANAS

Kemi të bëjmë këtë herë me fjalën e njohur ndërkombe ‘Aparencë’ -fjalë kjo e cila vjen si mbiemër; i hapur, i qartë, i dukshëm, i kuptueshëm, shihet lehtë, i dallueshem, (i ekspozuar)
Pra nuk ka fëmijë në botë që flet shqip, të mos e kuptojë se këtu kemi të bëjmë me fjalën shqipe të njohur, e zyrtarisht të konfirmuar *pa, i parë; i dukshëm i #hapur : “A’pare-nt” {aparenc}.
“A’ parê” ~ ajo që duket shihet në plan të parë ‘PARA + QET => Paraqitje.

Studiuesit europiane e deklarojnë me origjinë franceze ose latine këtë fjalë të shqipes, por ajo që më bëri përshtypje miqte e mi, është se këtë fjalë e kërkova në fjalorin e shqipes dhe nuk e gjeta, nuk ekziston më në fondin e gjuhës së sotme shqipe, përse kështu ??60680076_2077487772362279_6050309567902908416_n