Të mallkoftë historia nëse je çamë e nuk e di të kaluarën...

Të mallkoftë historia nëse je çamë e nuk e di të kaluarën tënde

502
0
SHPËRNDAJE

Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #5)

Shkruan: Brilant GASHI

Si mund të të respektoj ty , që më ke vrarë për 1 shekull dhe ende nuk ke kërkuar falje për tërë ato masakra , që i shkaktove në tokat tona shqiptare ? Më thuaj pak ore armik . Në çfarë mënyre duhet , që të të jap respektin ty ?

E kam kuptuar se kush jeni ju dhe prej nga vini . Tani e kuptova se ju jeni shqiptar dhe pikërisht ju , e keni krijuar Greqinë . E çliruat atë nga kthetrat e Perandorisë Xhihadiste Osmane . Por përsëri … Nuk mund t’iu fal juve . Unë i’u urrej akoma më shumë , edhe pse ishit shqiptar sepse keni bërë masakra ndaj vëllezërve tuaj dhe këtë duhet t’a paguani me çdo çmim .

Të mjerët çamë . Vetëm ju ishit vetëm në kohën kur ju kishit më shumë nevojë për ne . Nuk mund t’iu kërkoj falje juve sepse ky gabim i madh historik nuk mund të falet edhe nëse vet çamët , dëshirojnë që t’a falin këtë gabim kombëtar .

Ju lutem , faleni popullin shqiptar , i cili i’u la në errësirë për vjet të tëra . Ata shqiptar , burra , pleqë , gra dhe fëmijë , e ndjenin se të vetmit , që mund t’i shpëtonin kanë qenë vetëm shqiptarët e shtetit të ri shqiptar , i cili u formua në vitet 1913 .

Na falni nëse nuk kemi qenë aty për t’iu ndihmuar më 27 qershor 1944 në luftë ndaj shovinistëve grekë . Në betejën ndaj vëllezërve tuaj . Aty ku ka humbës në betejë , padyshim se duhet të ketë edhe fitues : Humbësit ishim ne , dhe fituesit ishin pikërisht këta shqiptar të greqizuar . Në të gjithë krahinën e Çamërisë u formua një lumë i madh me gjakun e derdhur të çamëve të vrarë .

Fatkeqësisht u përhap edhe më shumë sëmundja e ndarjes kombëtare . Shqiptarët e humbën betejën , por ambicia e tyre për të fituar luftën nuk është shuar akoma .

Kjo duhet të jetë në anën tonë sepse ne kemi shpresa për t’a bashkuar përsëri Çamërinë me nënën Shqipëri . “Nuk mundemi” – themi ne shqiptarët edhe pse e dijmë shumë mirë se bashkimi i tyre do të vijë shumë natyrshëm dhe këtë bashkim , do t’a bëjë i madhi zot shqiptar .

Dreq o punë !!! Lëre që nuk ka drejtësi për shqiptarët tanë të Çamërisë dhe për tokën shqiptare në Greqi , por mbi të gjitha , grekët nuk e kanë ndërmend , që t’a pranojnë gjenocidin dhe masakrën , të cilën e kanë kryer në këtë tokë .

Më e keqja , që mund të egzistoj është se shqiptarët , të cilët kanë jetuar në Çamëri , nuk e njohin historinë e trishtë dhe të lashtë të tyre . Të mallkoftë zoti o çamë , që nuk e njeh historinë dhe të kaluarën tënde . Pas kësaj , cila do të jetë fatkeqësia tjetër e këtij populli të mjerë ? Për sa kohë që do të jetë ambicia për të mbrojtur tokën tonë , atëherë do të egzistoj edhe dhimbja .

Nëna Shqipëri , për shkak të frikës që do të shkatërrohet nga armiqët e brendshëm dhe të jashtëm , atëherë , ajo duhet të bashkohet me pjesët e tjera të saj se ndryshe nuk mund të bëhet Shqipëria etnike . Këtë bashkim mund t’a realizojnë vetëm ata shqiptar që në zemrën e tyre kanë Shqipërinë . Çamëria është zemra e Shqipërisë dhe kush i harron çamët , harron edhe zotin tonë . Ajo është plagë e cila nuk mund të shërohet !

I vetmi që mundi t’i zhdukë shqiptarët e Çamërisë ishte Naploeon Zervas dhe në këtë mënyrë , Çamërisë i ra pika përfundimisht . Ai e realizoi qëllimin e tij për të bërë spastrim etnik në këtë tokë shqiptare ?

E mallkoftë zoti këtë shqiptar sepse ai i vrau vëllezërit e gjakut të tij . Ai nuk mund të falet dhe mbi të gjitha nuk do të falet për sa kohë të jetojë Çamëria .