Shqipëria në vitin 1900 – Fotografi të rralla nga një autor anonim

Shqipëria në vitin 1900 – Fotografi të rralla nga një autor anonim

83
0
SHPËRNDAJE

Në Institutin Getty ndodhen një thesar Trashëgimisë Kulturore Botërore duke përfshirë edhe Shqipërinë. Një fotograf anonim në vitin 1900 kishte udhëtuar në Shqipërinë jugut, në veçanti në qytetin e Vlorës, duke realizuar një album me fotografi, shkruan FMimages.net

Fotografitë janë realizuar në qytetin e Vlorës dhe fshatrave përreth duke pasqyruar në menyrë origjinale jetën e shqiptarëve 120 vite me parë.

Janë rreth 20 fotografi që botohen për publikun për herë të parë.

Këto janë fotgrafitë nga thesari i The J. Paul Getty Trust.
gri_96_r_14_b099_ad17_001_r_1