Trimëresha labe, Maro Konda!

Trimëresha labe, Maro Konda!

2870
0
SHPËRNDAJE

Maro Konda, një trime labe me origjinë fteriote që sakrifikoi vetën për të mbrojtur popullin.

Lindi në Fterrë dhe u martua në Çorraj në vitin 1537. Në mbrojtje të luftëtarëve çorrjote, sakrifikoi vetën, duke hedhur në greminë një numer jenicerësh turq, së bashku me vetën e saj.

Ndaj dhe populli i këndoi: “Bijë Fterre, nuse Çorre, djalin më të mirë more, po ç’e do, nuk e gëzove, nga shkëminjte u lëshove, turqit prapa ç’i more, s’more një, po di taborre”. Pikturuar nga Lazar Taci.