JOURNAL DES DÉBATS POLITIQUES ET LITTÉRAIRES (1927) / AHMET ZOGU AMNISTON 371...

JOURNAL DES DÉBATS POLITIQUES ET LITTÉRAIRES (1927) / AHMET ZOGU AMNISTON 371 TË DËNUAR POLITIKË

172
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 19 Korrik 2019

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të enjten e 29 shtatorit 1927, në faqen n°6, një shkrim në lidhje me amnistinë e 371 dërnuarve politikë nga Ahmet Zogu, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Legata e Shqipërisë na komunikon shkresën në vijim :

“Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ahmet Zogu, nënshkroi, kohët e fundit, një dekret që akordon faljen e 371 të dënuarve politikë, të cilët u janë nënshtruar ligjeve dhe statuteve të Republikës.image-31

Në bazë të këtij dekreti, shumica e të dënuarve që kishin gjetur strehim jashtë vendit tani mund të kthehen lirisht në Shqipëri.”

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)