Shtypshkronja gjermane Purger & Co, me seli në Munih, ishte aktive mes...

Shtypshkronja gjermane Purger & Co, me seli në Munih, ishte aktive mes viteve 1899-1920

7651
0
SHPËRNDAJE
OBORRI I NJË HANI, 1917

Ajo u bë e njohur për kartolina të hershme me ngjyra të shumë vendeve të Evropës dhe të Mesdheut, përfshirë edhe Shqipërisë.

Kartolinat u shtypën me anë të një procesi hromolitografik, me tri ngjyra, dhe ishin të numëruara, gjë që ndihmon të saktësohen përafërsisht datat e tyre.

Ky koleksion prej 24 kartolinash të hershme të Shqipërisë, vjen nga vitet 1914-1918.

Kartolinat janë siguruar nga Johen Blanken, nga Hamburgu, që i la në dispozicion të studiuesit Robert Elsie. /Telegrafi/

DY BURRA SHQIPTARË NË KOSTUMET POPULLORE. 1914
DY BURRA SHQIPTARË NË KOSTUMET POPULLORE. 1914
SHKODRA E VJETËR DHE LUMI BUNA, 1913
SHKODRA E VJETËR DHE LUMI BUNA, 1913
SHKODRA DHE MALET E SAJ, 1914
SHKODRA DHE MALET E SAJ, 1914
KËSHTJELLA E SHKODRËS DHE URA E BAHÇELLËKUT, 1914
KËSHTJELLA E SHKODRËS DHE URA E BAHÇELLËKUT, 1914
KËSHTJELLA TARABOSH AFËR SHKODRËS. 1914
KËSHTJELLA TARABOSH AFËR SHKODRËS. 1914
TARABOSHI, 1914
TARABOSHI, 1914
DURRËSI, 1914
DURRËSI, 1914
TE SKELA E DURRËSIT, 1914
TE SKELA E DURRËSIT, 1914
PORTI I VLORËS 1914
PORTI I VLORËS 1914
VLORA, 1914
VLORA, 1914
SHQIPTARËT NË ANIJE, 1914
SHQIPTARËT NË ANIJE, 1914
SARANDA, 1914
SARANDA, 1914
SHTËPI FSHATI, 1916
SHTËPI FSHATI, 1916
SHKODRA, 1917
SHKODRA, 1917
SHKODRA E VJETËR DHE URA E LUMIT BUNA, 1917
SHKODRA E VJETËR DHE URA E LUMIT BUNA, 1917
PORTI I DURRËSIT, 1917
PORTI I DURRËSIT, 1917
QENDRA E VLORËS, 1917
QENDRA E VLORËS, 1917
PASHALIA AFËR SHKODRËS, 1917
PASHALIA AFËR SHKODRËS, 1917
KËSHTJELLA E SHKODRËS, 1917
KËSHTJELLA E SHKODRËS, 1917
RRUGA KRYESORE E VLORËS, 1917
RRUGA KRYESORE E VLORËS, 1917
TIRANA, 1917
TIRANA, 1917
TREGU I TIRANËS, 1918
TREGU I TIRANËS, 1918
MURET E QYTETIT TË DURRËSIT, 1918
MURET E QYTETIT TË DURRËSIT, 1918
KËSHTJELLA E KRUJËS, 1918
KËSHTJELLA E KRUJËS, 1918