Lufta e Trojës ishte luftë ILIRO-DARDANE!?

Lufta e Trojës ishte luftë ILIRO-DARDANE!?

3783
0
SHPËRNDAJE

Në luftën e Trojës nuk kanë luftuar grekët kundra Trojanëve, por Pellazgo-Ilirët e MIKENENËS kundër Trojano-Dardanëve të Trojës, pra ishte një luftë civile të të njëjtit KOMB. Ajo ishte luftë (ILIRO-DARDANE). Lufta e Trojës ishte lufta e parë qyetatare ose vëllavrasëse e Pellazgëve, të udhëhequr nga (Akili-ILir) dhe (Hektori-Dardan).