GAZETA FRANCEZE (1930) / VOTIMI NJËZËRI I LIGJIT TË REFORMËS AGRARE DHE...

GAZETA FRANCEZE (1930) / VOTIMI NJËZËRI I LIGJIT TË REFORMËS AGRARE DHE KRIJIMI I NJË BANKE BUJQËSORE NË SHQIPËRI, NJË NGJARJE HISTORIKE FALË MBRETIT ZOG

60
0
SHPËRNDAJE

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 25 Gusht 2019

“Journal des débats politiques et littéraires” ka botuar, të mërkurën e 16 prillit 1930, në ballinë, një shkrim në lidhje me votimin njëzëri të ligjit të reformës agrare dhe krijimit të një banke bujqësore asokohe në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Reforma agrare në Shqipëri.

(Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania)