Qeveria e Parë e Iljaz Vrionit, në koleksionin e fotove të ruajtura...

Qeveria e Parë e Iljaz Vrionit, në koleksionin e fotove të ruajtura me fanatizëm nga Kel Marubi

2068
0
SHPËRNDAJE

Më 15 nëntor 1920, kryeministri i ri u paraqit para deputetëve për të kërkuar votëbesimin e kabinetit, duke thënë se programi i qeverisë në politikën e jashtme ishte përkujdesja me çdo mjet për sigurimin e pavarësisë së plotë të vendit, marrëdhënie harmonike me shtetet e tjera, sigurimi i qetësisë së brendshme, sjellja e organizatorëve të huaj për organizimin e degëve të administratës, planifikimi i mirë i të ardhurave, pavarësia ndaj arsimit, hartimi i një projektligji për zgjedhjet e pritshme parlamentare.

Më 17 vota pro dhe 4 kundër, qeveria mori votëbesimin.


Qeveria e parë e Iljaz Vronit. Nga e majta në të djathtë: Xhafer Ypi, Tef Curani, Iljaz Vrioni, Selahudin Shkoza, Kristo Floqi. Kel Marubi / 1920.

Qeveria e koalicionit Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Rreshti I: Tef Curani, Sotir Peci, Dhimitër Kacimbara, Mehdi Frashëri. Reshti II: Sulejman Delvina, Iljaz Vrioni, Selahudin Shkoza, Pandeli Evangjeli. Kel Marubi / 1921.

Parlamenti i parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë; Rreshti I: Leonidha Koja, Koço Tasi, Mustafa Kruja, Qazim Kokoshi, Loni Kristo, Bajram Fejzia, Mustafa Maksuti, Qemal Mullaj, Sejfi Vllamazi, Bektash Cakrani. Reshti II: Spiro Koleka, Shuk Gurakuqi, Masar Këllyqi, Rexhep Mitrovica, Spiro Papa, Agatokli Xhinoti, Leonidha Frashëri, Syrja Pojani, Stavri Vinjau, Taqi Buda, Ibrahim Xhindi. Rreshti III:Shefqet Daiu, Ali Këlcyra, Kolë Thaçi, Halit Rroji, Banush Hamdi Bega, Qemal Vrioni, Ahmet Hastopalli, Dom Ndre Mjeda, Maliq Bushati, Pandeli Cale, Anton Beça. Rreshti IV: Luigj Gurakuqi, Atë Gjergj Fishta, Shefqet Vërlaci, Osman Haxhija, Ahmet Zogolli, Eshref Frashëri, Jusuf Banka, Shyqyri Mullaj, Riza Dani, Irfan Ohri, Petro Harito. Rreshti V: Llambi Koxhomani, Bahri Omari, Ali Koprenca, Milto Tutulani. Kel Marubi / 1921.

Deputetët Indipendentë pjesë e Parlamentit të Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Rreshti I: Kolë Thaçi, Shuk Gurakuqi, Patuk Saraçi, Riza Dani, Maliq Bushati. Rreshti II: Osman Haxhija, Luigj Gurakuqi, Pandeli Evangjeli, Ibrahim Xhindi, Mustafa Kruja, Dom Ndre Mjeda, Spiro Koleka. Kel Marubi / 1921.

Deputetët e Popullores pjesë e Parlamentit të Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë:Rreshti I: Ali Koprenca, Loni Kristo, Mustafa Maksuti, Qemal Mullaj. Rreshti II: Qazim Kokoshi, Ali Këlcyra, Sejfi Vllamazi, Pandeli Cale, Banush Hamdi Bega, Bajram Fejzia, Leonidha Frashëri. Rreshti III: Dhimitër Kacimbara, Agatokli Xhinoti, Rexhep Mitrovica, Eshref Frashëri, Stavri Vinjau, Bahri Omari, Syrja Pojani. Kel Marubi / 1921.

Deputetë në Parlamentin e Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Spiro Koleka dhe Osman Haxhija. Llambi Koxhomani dhe Tapi Buda. Kel Marubi / 1921.

Deputetë në Parlamentin e Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Syrja Pojani dhe Leonidha Frashëri. Masar Këllyqi dhe Anton Beça. Kel Marubi / 1921.

Deputetë në Parlamentin e Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Stavri Vinjau dhe Leoni Kristo. Maliq Bushati dhe Shuk Gurakuqi. Kel Marubi / 1921.

Deputetë në Parlamentin e Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Kolë Thaçi dhe Dom Ndre Mjeda. Spiro Papa dhe Osman Haxhija. Kel Marubi / 1921.

Deputetët e Shkodrës. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Rreshti I: Luigj Gurakuqi, Mustafa Kruja, Riza Dani, Shuk Gurakuqi, Kolë Thaçi. Rreshti II: Halit Rroji, Dom Ndre Mjeda, Paruk Saraçi, Rexhep Mitrovica, Mliq Bushati. Kel Marubi / 1921.

Deputetët e Elbasanit. Nga e majta në të djathtë nga lart poshtë: Rreshti I: Taqi Buda, Anton Beça, Shefqet Daiu, Ahmet Hastopalli. Rreshti II: Shefqet Vërlaci, Mehdi Frashëri, Shyqyri Myftija. Kel Marubi / 1921.

Deputetët e Parlamentit të Parë Shqiptar. Nga e majta në të djathtë: Sali Toro, Pandeli Cale, Shefqet Daiu, Leonidha Koja. Kel Marubi / 1921.

Këshilla e Naltë. Aqif Pashë Biçakçiu dhe Imzot Luigj Bumçi. Kel Marubi /1921.

Marrë nga “Njerz në za e sende të kujdesshme.”