LUMI ˈSILIS/SILE si/lis/ në Venetia !

LUMI ˈSILIS/SILE si/lis/ në Venetia !

510
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

Herodoti në një pikë përmend Veneti të Adriatikut (historia v.9) dhe në një tjetër i referohet si “Enetët e Illyrisë ” (Historia I.196)

Herodotus (c. 484–425 BC) at one point mentions the Veneti of the Adriatic (Histories V.9) and at another refers in passing to the “Eneti in Illyria” (Histories I.196)

SILIS , një lumë i vogël në Venetia, të Italisë e cila ngrihet në malet mbi Treviso (Tarvisium), dhe derdhet në Lagunën Altinum (Altino), tani Sele.

Një lumë ne Venetia që derdhet në detin Adriatik pranë Altinum, tani Sele.

A river of Venetia that flows into the Adriatic Sea near Altinum, now the Sile

20729349_508505369486355_602291342082548996_nWilliam Smith, editor (1854, 1857) A Dictionary of Greek and Roman Geography, volume 1 & 2, London: Walton and Maberly.