Robin Hanbury- Tenison – Njerëzit e parë që erdhën në luftën e...

Robin Hanbury- Tenison – Njerëzit e parë që erdhën në luftën e Trojës ishin nga.

2598
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

Në nje libër të botuar nga Robin Hanbury- Tenison ( Land of Eagles), specifikisht Robin thote që në Theth dhe veri të Shqiperisë perfshi këtu Kosovën mund te të kenë ardhur njerëzit e lashtë që morën pjesë ne luften e Trojës.

Homeri shkruan në Iliaden se princi Trojës Hektori ishte Dardan. Ai e quajti në Iliaden (II 815-821) Hektorin Dardan, edhe Aeneasin udhëheqës i Dardanëve që ishin një me popullin e Trojës. Aeneasi ishte djali i Afroditës.

Luftëtari IIIyrian i Trojës !21369424_519662285037330_9176620120038584210_n