Fotografia ikonë e luftës: Për çfarë kishte qajtur ushtari i UÇK-së?

Fotografia ikonë e luftës: Për çfarë kishte qajtur ushtari i UÇK-së?

602
0
SHPËRNDAJE

Kjo fotografi e ushtarit të UÇK-së kishte pushtuar ballinat e gazetave të huaja në vitin 1998.

Në foto shihet një ushtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i për lotur  gjatë një ceremonsë së varrimit për komandantët e tyre të vrarë Xhelal Hajda dhe zëvendësin i tij Selajdin Mullabazi (28) në fshatin Retimlje, të komunës së Rahovecit./fmimags.net


Xhjlije Hajda, nëna e dëshmorit Xhelal Hajda,  komandanti i  brigadës të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, duke i mbajtur dy gishta  ndërsa arrin në ceremoninë përkujtimore për djalin e saj të vrarë në fshatin Retimlje.