“The Maid e Athinës” poemë shkruar në vitin 1810, dedikuar Arvanitases!

“The Maid e Athinës” poemë shkruar në vitin 1810, dedikuar Arvanitases!

1888
0
SHPËRNDAJE

Ilustrimi i poemës së Lord Bajroni “The Maid e Athinës” shkruar në vitin 1810.

Kjo poemë i është dedikuar te bukurës Arvanitase / Shqiptare, Teresa Makri, e cila ishte dashuria platonike e Lord Bajroni dhe një nga muzat e tij gjatë qëndrimit të tij në Athinë .

Teresa Makri (1797 – 1875) më pas u martua me një oficer britanik i quajtur James Black me të cilin ajo kishte katër fëmijë.