Për herë të parë, se si ka mbetë emri Trojë

Për herë të parë, se si ka mbetë emri Trojë

5952
1
SHPËRNDAJE

Shkruan: S.P.

TROJA — EMRI I TROJES NGA HULUMTIMI IM QE KAM ARDHE NE PERFUNDIM VJEN NGA NUMRI TRE– 3 — PASI TROJA SI QYTETRIM I ASAJE PERIUDHE SI QENDER E DARDANIS RRETHOHEJ ME TRE LUMEJ -AXIUS – VARDARI I SOTEM , DRINI I BARDHE DHE DRINI I ZI . PER ME SHKUE TE TROJA ISHIN DHE JANE EDHE SOTE TRI RRUGE , DHE QENDRA E NJI PREJ – 8 -QYTETEVE TE TROJES ,,QYTETI I SHEJTE ,, ESHTE NE NJI PJESE TE MALEVE TE SHARRIT KU ATY JANE TRI MAJE MALI –KODRA , DHE NGA NR TRE QE PERSERITET TRI HERE KEMI EDHE SHENJEN ME NR – 9 – E QE ESHTE SI NR- I SHEJTE TE PELLAZGET ILIRET E TE SHQIPETARET .== PRISHTINE — DARDANI – SHTATOR 2011 =
/s.p/