Dionisi i Halikarnasit

Dionisi i Halikarnasit

2540
0
SHPËRNDAJE

Shqipe HOXHA

Dionisi i Halikarnasit, lat:Dionysi Halicarnassesis, jetoi në shek I-rë p.e.s, ishte dijetar i lashtë pellasg nga Halikarnasi i Karisë. Jetën e tij e kaloi kryesisht në Romë në kohën e Augustit. Dionisi nga studiuesit e dijetarët e antikës vlerësohet si një dijetar i cili në veprat e tij mundohet të plotësoi Polibin për periudhën e kohës më të lashtë.

Përndryshe ai shkroi vepren e njohur Antiquitatum Romanarum (Historia e vjetër e Romës) një përmbledhje prej 20 librash.

krijimtarinë e Dionisit gjejmë disa të dhëna me interes për pellazgët dhe lufterat kunder Pirros në Italin e asaj kohe.

THE MAUSOLEUM AT HALICARNASSUS (BODRUM/TURKEY)dionisi-i-halikarnasit dionisi-i-halikarnasit1 dionisi-i-halikarnasit2