Sonja Biserko: E gjithë historia serbe është një gënjeshtër e madhe

Sonja Biserko: E gjithë historia serbe është një gënjeshtër e madhe

2970
0
SHPËRNDAJE

Sonja Biserko, Presidente e Komitetit të Helsinkit të Serbisë, ka deklaruar për revistën kroate “Vijenac”, se e gjithë historia e Serbisë është “një gënjeshtër e madhe”

“Serbia nuk ka qasje të vërtetë ndaj një pjese të historisë së saj që lidhet me Perandorinë Osmane. Nga injoranca e fakteve ka krijuar mitin për Kosovën, për heroizmin serb dhe mbretërinë qiellore. E gjithë historia e Serbisë është një gënjeshtër e madhe”, ka deklaruar Sonja Biserko gjatë një interviste të gjerë.