Brigjët si aletatë të Dardanëve të Trojës – Homeri

Brigjët si aletatë të Dardanëve të Trojës – Homeri

2459
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA

Brigjët ishin më shumë të vendosur në veri-perëndim të Anatolisë, pothuaj në gjysmën e Turqisë së sotme. Ata zotëruan më shumë edhe ato vënde ku më parë ishte mbretëria Pellazge e Hititëve!

Homeri (Iliada III.84) tregon se Priami ,mbreti Dardan i Trojës luftoi krah Prijësve të Brigjeve , Otreus dhe Mygdon në betejat kundër Amazonëve në lumin Sangarius, që presupozohet se janë Hititët, sepse kishin veshur helmeta si të Brigjëve .

Në luftën e Trojës Homeri i përshkruan Brigjët si aletatë të Dardanëve të Trojës.brigjet brigjet1 brigjet2