Zbulimet arkiologjike të Orikut të lasht!!

Zbulimet arkiologjike të Orikut të lasht!!

2283
0
SHPËRNDAJE

Më par mendohej se ishte një anfiteater i një qytetrimi të lasht ‘grek’!! Por pas ekspeditave të fundit nga nje grup arkiologesh të huaj kryesisht Zviceran është hedhur posht idea se ky qytet i perket civilizimit ‘helen’ sepse në baz të gjetjeve arkiologjike ata konfirmoin se ky qytet është AUTOKTON dhe pamja ne foto nuk është anfiteater por mendohet te ket funksion hdrik. Gjithsesi nuk ka akoma një version përfundimtar rreth këti objekti por ekspeditat vazhdojn dhe jan gjithmon në rritje!!