Qyteti i Lashtë Messapian Oria, Itali

Qyteti i Lashtë Messapian Oria, Itali

1203
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Shqipe HOXHA
Messapia (“Toka mes dy deteve”), ishte e banuar nga Messapi, një popullsi me origjinë ilire.

Messapia (“land between two seas”), was inhabited by Messapi, a population of Illyrian origin.

Oria është një qytet i lashtë, në jug të Italisë. E vendosur në rajonin e Pulias, qyteti i lulëzuar u emërua Hyria/Uria ose Hyrium, dhe ishte pjesë e qytetërimit Messapian.

Strabo: Geographica II

Sot, qyteti ruan bukurinë, dhe i ofron vizitorëve objekte të lashta arkeologjike.

Hyria u pushtua nga romakët. Ajo u shkatërrua në vitin 924 dhe 977. Në 1266, Oria u rrethua nga Manfred i Sicilisë

Oria Statue

A coin from Oria, Roman age, portraying Hercules.

The castle

Panorama of Oria