Perëndesha Athèna është perëndesha e mëmës Tokë “HENA”, … (At’hèna)

Perëndesha Athèna është perëndesha e mëmës Tokë “HENA”, … (At’hèna)

1182
0
SHPËRNDAJE

Shkruan: Mili BUTKA

Në rast se dëshironi të mësoni se Perëndesha Athèna është perëndesha e mëmës Tokë “HENA”, … (At’hèna) … – mjafton të kujtojmë zogun simbol i “Zeusit-Diell” -Shqiponja dy krenare, ([email protected]) pra simboli i rrezeve të Dritës -*Ditës, e ndërkohe kemi, zogun simbol i perëndeshës -(zonjës} *Ate “Häna” sigurisht jo më kot ky është *Bufi, simbol zogu i natës, i vetmi zog i cili rrotullun kokën gati 360 gradë dhe rikthehet sërish në pikën e saj më të parë fiks pas 28 + 3 dite pauze ashtu: Si Ana -N’ana, femra-Ama e kësaj bote, referime për këtë emërtim do i gjeni në gjuhët më të lashta, sanskrite, hitite, huriane, cariane, PIE, etj.- Por edhe tek studiesit greke ku pranojnë nëpër dhëmbë se emri Athena ndoshta buron nga një emërtim mashkullor …
– pra kemi: At = Zot dhe Ate = Zonjë (perëndeshë hèna; At Hèna) …. etj

Anunnakët gjithashtu janë “Nun-ët” hyjnorët pagëzuesit e parë të njeriut mbirë mbi këtë toke, në rast se doni të mësoni kuptimin e vërtet të: Aleksandrit, Piros, Skënderbeut, pse quheshin bir të Zotit -“Shqiponjë”, gjuha shqipe dhe e krejt kësaj bote lindur e ndërtuar mbi pikën infinite ‘X’ simboli i pastër i dritës – Xë – Zë; Za, (zeus) Zana/filla, Jeta, Burimi i kësaj Bote, Dielli energjia rrezet, drita e tij “Ne dhe gjithë gjallesat e tjera” shëmbëlltyre e pastër e frymës -sh/pir-tit hyjnor, e gjithëçka tjetër fillese, i përket kësaj pike ‘Xero’

Shpjegime të tjera mbi këtë vizion dhe këndvështrim mbi ndërtimin e kësaj bote, gjithë fjalët më të lashta janë trajtuar aty si: Guri, rruga, era, shiu, qielli, yjet, buka, malet, lumenje, ishujt Zjarri, vullkani, deshifrime të mbishkrimeve, Etruske, Hitite dhe nga antikiteti i largët, aty flitet per Piramidatat, për fjalët “Ab, am, bir, bijë”, Mbret, (Basil – basal, vasal) Dhemetra-Artemisa, për fjalët “Barbar, bardhar, v’and -vandal” e plot fjalë emërtime, toponime të shumta të gjuhës së lashtë shqipe do i gjeni tek libri “Kodi i Gjuhës Shqipe Etimologji”

Në emër të saj ju falenderoj, Respekte!