Nuk e kuptoni dhimbjen tonë

Nuk e kuptoni dhimbjen tonë

2864
0
SHPËRNDAJE
Shkruan: Brilant GASHI
Bota kundër shqiptarëve (shkrimi #2)
 
Vetëm pak nga popujt në botë , kuptojnë vetëm pak nga dhimbja jonë . Askush nga popujt e tjerë nuk e kuptojnë plagën dhe dhimbjen , të cilat i kemi ne si popull sot e 100 vjet më parë . Jam shumë i zhgënjyer me kombin tim dhe me popullin shqiptar .
 
Nuk e kuptoj se çfarë kemi bërë gabim . Mos kemi thënë diçka gabim ? Mos kemi bërë ndonjë gjë gabim ? Pse kemi rënë në grackën e mashtrimit historik ? Kam shumë pyetje , që nuk mund të gjejë përgjigje . Këto të gjitha rreth dhimbjes tonë . Kë duhet t’a pyes që të më përgjigjet ?
 
Kjo është një pyetje tjetër , që i’a bëra vetes time . Me ditë të tëra , i’a kam bërë vetes këtë pyetje dhe në fund erdha në një përfundim . Unë si bir i shqiponjës , më duhet t’a gjej vet përgjigjen e kësaj pyetjeje .
 
Ata që nuk e kanë kuptuar dhimbjen , nuk mund të dijnë kurrë se çfarë është paqja e vërtet . Kjo dhimbje do të egzistonte për aq kohë që jemi të ndarë dhe më vonë do të shndërrohej në urrejtje të madhe .
 
Duket se vetëm populli amerikan di pak nga dhimbja jonë . Dhe kjo dijeni e bëri Amerikën dhe njerëzit e saj të vijnë dhe t’a çlirojnë Kosovën nga ai armik , i cili është burimi i dhimbjes tonë . Vetëm ky popull , e kupton dhimbjen tonë të madhe dhe vendosi t’a sjell paqen në trevën shqiptare të Kosovës .
 
Ish Presidenti Amerikan Bill Clinton , që në fillim e ndjeu dhimbjen tonë . Ai e ndjeu atë përmes Nënës Terezë . Kjo është thënia e tij e famshme për shqiptarët :
“Nëna Terezë është e para ajo , që më bëri t’a dua kombin shqiptar . Ndihem krenar që e plotësova një detyrë morale ndaj saj dhe vlerave të lirisë .”
 
Dëshira për të mbrojtur paqen dhe vlerën e saj , e shkakton luftën dhe urrejtja ka lindur vetëm për të mbrojtur dashurinë . Dhe kjo dashuri është dashuria jonë për kombin tonë shqiptar dhe për shpendin tonë që quhet Shqiponjë . Të njëjtën ndjenjë e kanë pasur edhe luftëtarët tanë shqiptar , të cilët për të mbrojtur atdheun , duhej që të vinin jetën e tyre në rrezik .
 
Projekti mbarë-kombëtar i Shqipërisë etnike është një projekt i madh kombëtar , kulturor dhe politik , e cila dëshmon qartë se kombi shqiptar duhet të bashkohet në një shtet të vetëm shqiptar dhe të ndalohen përgjithmonë megalo-idetë e këqija shoviniste të armiqëve tanë . Armiqët tanë dëshirojnë që të shpallin luftë ndaj nesh , duke i hapur edhe më shumë plagët e vjetra të luftës .
 
Errësira më e madhe e kombit tonë nuk janë fqinjët tanë . Në fakt dua të them se edhe këta fqinjë kanë hapur plagë të mëdha tek shqiptarët e varfëruar e sidomos kanë përhapur varfërinë tek kombi ynë , siç është Perandoria Osmane . Errësirë më e madhe e shqiptarëve është vet shqiptari . Kjo kafshë tradhëtare është në gjendje që për hir të armiqëve , edhe të injoroj me të madhe interesat tona kombëtare .
 
E marrtë e mira këtë bela të shqiptarëve .
E vërtet është , që nuk mund të bësh bashkë dy shqiptar . Sic thotë At Gjergj Fishta : “Më lehtë bën bashkë një thes me pleshta se sa që bën bashkë dy shqiptar”. Çudi dhe dhimbje edhe më e madhe për shqiptarët e botës dhe të trojeve të ndara .
 
Sikur të mos egzistonin shqiptarët , drama në këtë botë , nuk do të ishte shumë interesante . Zoti e solli në jetë kombin shqiptar , që njerëzit e saj të vuajnë dhe të përçahen mes veti , por pastaj të bashkohen përsëri .
 
Ai bashkim nuk ka ardhur sepse nuk ka njerëz , që të bëjnë të mundur egzistencën e këtij bashkimi historik ! Nëse ne shqiptarët arrijmë t’a bëjmë të mundur bashkimin e Shqipërisë , atëherë edhe qeniet e tjera njerëzore do t’a kuptojnë dhimbjen tonë kombëtare .