Këmbanë alarmi/ 2120 shqiptarë në vit humbin jetën nga

Këmbanë alarmi/ 2120 shqiptarë në vit humbin jetën nga

120
0
SHPËRNDAJE

As vetë shqiptarët me siguri nuk e dinë, por ndotja e ajrit është një nga problemet më shqetësuese me të cilat përballemi.

Numri i personave që humbin jetën si pasojë e ndotjes së ajrit, ka shkuar tashmë në 2120 shqiptarë.

Shifrat alarmante janë publikuar nga Agjencia Evropiane e mjedisit me rastin e Javës Evropiane të Lëvizshmërisë,

Agron Deliu, specialist i cilësisë së ajrit në Institutin e Shëndetit Publik në Shqipëri, shprehet se:

 Është fakt që Shqipëria ka një problem madhor me ajrin urban dhe kjo është pasqyruar edhe në raportin më të fundit të Agjencisë Evropiane të Mjedisit, në vitin 2016, ku Shqipëria ka 2120 vdekje në vit nga ndotja e ajrit”.