OMPHALOS DHE BAETYLUS, kanë domethënje Shqipe!

OMPHALOS DHE BAETYLUS, kanë domethënje Shqipe!

1158
0
SHPËRNDAJE

Në të gjithë historinë gjejmë shkrime për Omphalos dhe Baetylus, ku që të dyja kanë domethënje Shqipe, që janë në lidhje të drejt  me Pellazgët dhe Mitologjitë e vjetra.

Në gjuhën Jevreje njifet si shtëpia e Zotit Bethel, po gjuha shqipe e spjegon edhe më mirë dhe më lehtë për ta kuptuar Baetylus shqip e kuptojmë me “Bijtë ty lus”, Bijtë që të luten, kurse Omphalos vendi aty ku falen, Om ose Unë falen, unë falem, shtëpi zoti-vendi lutje.

Të dy vendet ju drejtohen qiellit, yjeve perëndisë së krijimit të njerëzimit, botes dhe gjithçka çfarë na rrethon, kurse të gjitha mitologjitë japin se Uranus është diçka që bie nga qielli, po shqip kuptohet me se lehti “U ra nus” U ra nus.wp-1489310279065

Kurse historianët dhe etimologët e lidhin me Uers, Uarsa, eerse, varsati etj etj. Omphalos-Unë falem, Beatylus-Bijt ty luten. Të dy gurët kanë formën e plisit, ku lutjet ju ishin bërë drejt gurëve në formë qelesheje, në atë kohë ata besoshin se Uranusi ishte i biri i Omphalës, që do të thotë Gurë  në formë Plisi nga qielli, “Vendi ku falet plisit që ra”. Omphalos Uranus.