Sekreti më i madh në Jugosllavi: Bunkeri bërthamor i Titos

Sekreti më i madh në Jugosllavi: Bunkeri bërthamor i Titos

382
0
SHPËRNDAJE

Thellë në kodrat e Bosnjës dhe Hercegovinës, ndodhët një objekt i fshehur ndoshta sekreti më i madh i shtetit të mëparshëm.

Pak më shumë se tri dekada në malin Zlatar në afërsi Konjiç, në Bosnjë dhe Hercegovinë ishte ndërtuar strehim kundër bombës atomike që ishte nën mbikqyrjën e komandës se ish APJ-së, dhe për objektin kishin njohuri vetëm katër komandant zyrtar.
Punëtorët që ndihmuan në ndërtimin e “bunkerit bërthamie”, i njohur më emrin zyrtar si bunkerit të Titos, duhej të nënshkruajnë marrëveshjen e “heshtjës”.
Ndërtimi i Bunkerit të Titos zgjati nga viti 1953 deri në 1979 dhe kushtoi  4.6 miliardë dollarë.
Që nga fillimi i ndërtimit, objekti është fshehur nga natyra dhe nga tre shtëpi, dhe asgjë nuk mund të diktoheh se  nën to është objekti më i rëndësishëm ushtarak në RSFJ.74e0074eb3e37bd50b16
affa167161b9b4a7eda3