Shikoni se çfarë shkruajn mediat franceze për Alpet Shqiptare (Foto)

Shikoni se çfarë shkruajn mediat franceze për Alpet Shqiptare (Foto)

3035
0
SHPËRNDAJE

“Mirësevini në Alpe”, shkruan në pano, Gjashtëdhjetë kilometra larg nga Shkodra, kalimi nëpër qafën e Leçeve të Hotit, aty ku fillon hyrja zyrtare në Alpet Shqiptare, me thyerjet e tyre dredharake që premtojnë një shëtitje të gjatë, për shkak të qasjes së vështirë, nëpër disa peizazhe të papara e të jashtëzakonshme

Me një lartësi mesatare prej 1500 metrash dhe me majat më të larta që nuk tejekalojnë 2700 metra, Alpet nuk janë gjithaq të larta. Për t’a kuptuar më mirë se ku jemi disa saktësime janë të domosdoshme: Alpet shqiptare u përkasin Alpeve Dinarike, të cilat shtrihen në zgjatimin e masivit të madh të Alpeve. Por Alpet shqiptare bëjnë pjesë sidomos në një varg tjetër bjeshkor, i cili shpërfaq shuëm më mirë mundësinë e vendit, atë të Ballkanit, shkruan Gazeta Tema, transmeton lajmi.net.

I quajtur ndryshe Kelmendi, ky rajon i Ballkanit shtrihet në gjithë majat ë Shqipërisë së Veriut dhe kalon kufijtë për t’u shtrirë në një pjesë juglindore të Malit të Zi dhe një pjesë në Kosovën perendimorë. /Lajmi.net/8118_161042567416_128253052416_2626312_5589273_n-600x450 2927073075_1_3 alpet-shqiptare-1-600x300 alpettt_20799-768x576 at-shtjefengjecovi b09730d1-eab8-427e-9c23-2e1c6cbee588-0-768x480 valbona-1-768x512