JERINA (IRENE) DUSHMANI, ISHTE HELENA ARBRORE

JERINA (IRENE) DUSHMANI, ISHTE HELENA ARBRORE

1623
0
SHPËRNDAJE

JERINA (Irene) Dushmani ishte një Princeshe shqiptare e bija e princit shqiptar Lekë Dushmani. Shpesh ajo është krahasuar me Helenen e Trojës, në fakt bukuria e saj shkaktoi më 1444 konflikt në mes të Princave te fuqishëm shqiptare, Princit Leke Dukagjini dhe Princit Leke Zaharia.

Jerina nuk pranon të martohet pas vdekjes së princit Lekë Zaharia dhe jetoi e mbyllur si një murgeshë në ishullin e Sardenjës në Itali, duke deklaruar vullnetin e saj te fundit i që eshtrat e saj të sillen ne Danja pranë varrit të dashurisë së saj së përjetshme Princit Leke Zaharia.