ZBULOHET BISEDA SEKRETE, DO HABITENI NGA AJO QË KA THËNË HITELIRI PËR...

ZBULOHET BISEDA SEKRETE, DO HABITENI NGA AJO QË KA THËNË HITELIRI PËR SHQIPËRINË

625
0
SHPËRNDAJE

Një bisedë e regjistruar më 4 qershor të vitit të 1942 mes Adolf Hitler dhe Presidentit të Finladës, Mannerheim është bërë publike.

Në këtë bisedë Hitleri ka folur për dështimet e pushtimeve italiane në Afrikë dhe nuk lë pa përmendur edhe rastin e Shqipërisë.

Ai i thotë Mannerheim se do të futej në Ballkan drejt Greqisë dhe Shqipërisë, pikërisht aty ku Italia kishte pushtuar.

Në fakt Hitleri vetë nuk e ka konsideruar më parë Shqipërinë si një vend për t’u pushtuar.hitlet