Lufta për Çakorin 1941-45

Lufta për Çakorin 1941-45

3733
0
SHPËRNDAJE

Kjo foto e realizuar në frontin e Çakorit në vitin 1943, ku shihen shqiptarët dhe ushtarët gjermanë.

Në foto shihet një oficer gjerman në bisedë me një shqiptar të moshuar i veshur me kostum kombëtar, një anëtar i ushtrisë vullnetare shqiptare nën komandën e Shaban Polluzhës, në Çakor.

Po ashtu në foto shihen dy burra shqiptarë, anëtarë të divizionit “Skënderbej”, njëri prej të cilëve është hoxhë.

Lufta në Çakor ishte zhvilluar mes ushtrisë shqiptare dhe forcave çetnike serb dhe atyre komuniste.