Çfarë ndodhi në Shqipëri si sot e 104 vjet më parë?

Çfarë ndodhi në Shqipëri si sot e 104 vjet më parë?

349
0
SHPËRNDAJE

Princi Vilhelm Vidi arriti në Durrës më 7 mars 1914 në orën 3 pasdite. Rrethet patriotike si dhe përkrahësit e tjerë të Vidit nga radhët e çifligarëve e pritën me entuziazëm ardhjen e tij në Shqipëri, me bindjen se ai do të realizonte aspiratat e tyre nacionale e shoqërore. Për kryeqytet të Shqipërisë Princ Vidi zgjodhi pikërisht Durrësin.

Më poshtë paraqesim momentet e ardhjes së princ Vidit në fronin e Shqipërisë, 7 mars 1914.