Studime Gjermane: Gjuha Shqipe 15 Shekuj Më E Vjetër Se Gjermanishtja

Studime Gjermane: Gjuha Shqipe 15 Shekuj Më E Vjetër Se Gjermanishtja

843
0
SHPËRNDAJE

Engjell Buxhaku

Rastësisht duke studiuar gjuhen gjermane gjeta këtë tabelë, ku thuhet se:

Gjuha shqipe ka ekzistuar 2000 vjet para Krishtit.

ndërsa gjermanishtja vetëm 500 vite para Krishtit, dhe se gjermanishtja ka lindur nga përzierja e Ilirishtes, Italishtes dhe gjuhes Kelte.

sipas Prof.Dr.Lutz Mackensen, shkruan Engjell Buxhaku.shqipja-640x320-cover