Ali bej Klissura (Kelcyra)

Ali bej Klissura (Kelcyra)

1815
0
SHPËRNDAJE

Me 28 maj 1891 lindi Ali bej Klissura (Kelcyra), pinjoll i familjes se shquar Kelcyra. Qe i ri luftoj kunder andarteve grek, udheheqes ne Luften e Vlores, deputet, eksponent dhe drejtues i Ballit Kombetar, gazetar e jurist. U largua nga Shqiperia me 1944, nderkohe qe vendi po kalonte nen regjimin komunist. Jetoi kryesisht ne Rome, ku edhe mbylli syte me 24 shtator 1963. Sot eshtrat e tij prehen ne vendlindje. Portreti eshte veper e piktores Vera Blloshmi Mellett (1923-1998)